SUNNE, KNALLGODE SVELER!

, disse ble s gode! Om jeg sier at du kan lage deg tykke, deilige sveler som bde er superenkle lage, smaker godt og som er sunnere en grovbrd, ville du laget dem? :-D For lage disse trenger du nemlig kun n ekstra ingrediens i kjkkenskapet - resten finner du i matbutikken! S la meg presentere min gode venn Ultra! Ultra vanilje er et proteinpulver jeg har ftt skikkelig DILLA p! Det er bare s fantastisk godt i pannekaker/sveler/lapper, og tilfrer dem bde smak, saftighet og ekstra nring! Ved bruke Ultra i svelene dine slipper du tilsette sukker i dem, jippiyay! 

Oppskrift: 

3 egg
3 dl kulturmelk/kefir
2 dl hvetemel/fullkornshvetemel
1,5 dl havregryn
0,5 dl sammalt hvetemel
1 scoop Ultra vanilje
1,5 ts natron
0,5 ts kardemomme

Blant alle ingrediensene godt sammen og la rren svelle i ca. 20 minutter. Stek sveler i litt smr og topp dem med brunost, syltety eller god honning ♥



Anbefales!! ♥ 

SUPERSAFTIG SJOKOLADEKAKE!

Hei og god torsdag! Har uken behandlet dere bra s langt? I kveld tenkte jeg at jeg ville dele oppskrift p denne herligheten med dere: nemlig en supersaftig sjokoladekake proppet full av fiber og som er helt uten tilsatt sukker! Og ikke minst: den smaker s godt! En real happybite, med andre ord ;-) Naaaaam! Kanskje en kandidat til helgekosen? ♥

OPPSKRIFT:

4 dl fibra fullkornshvetemel
1 dl fiberfin
1 dl sukrin +
0,5 dl sukrin gold
3-4 ss kakao
1/2 ss natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
5 drper stevia sjokolade (kan slyfes)
5 dl kulturmelk (3,5%)
70 g smr/lettmargarin

Sett ovnen p 200 grader. Bland de trre ingrediensene godt sammen og tilsett deretter de vte. Smak til med stt/kakao. Ha rren over i en bakepapirkledd/smurt kakeform og stek kaken i 40-45 minutter. Jo kortere steketid, jo saftigere kake. Avkjl kaken p rist.

Glasur:
40 g smr/lettmargarin
30 g sukrinmelis (benytt gjerne f.eks fibersirup som stning ogs!)
10 g kakao
1/3 ts vaniljepulver
5 drper stevia sjokolade (kan slyfes)
En liten klype salt

Smelt smret og bland inn resten av ingrediensene. Smak til. Bre glasuren over den litt avkjlte kaken og dryss gjerne litt sukrinmelis over tilslutt ♥

Spis og kos deg! ♥

KAN DET FRISTE MED EN SKOLEBOLLE?

Hva sier du til skoleboller som smaker omtrent akkurat som ekte vare, men som faktisk tilfrer kroppen noe annet enn kun tomme kalorier, fett og sukker? Jeg sier ja takk! Disse bollene er bde sukkerfrie og rike p fiber, i tillegg til inneholde noe mindre fett, noe som gjr dem bde sunnere og mer kalorivennlige for de som er opptatte av det. Om sukkerfritt og fiberrikt betyr kjipe boller? Langt i fra! Disse er bde ste og luftige, og jeg kan nesten garantere at du fr en ekte bolleflelse av spise dem! ♥ 

DETTE TRENGER DU:

3,5 dl melk
1/2 ss honning
50 g gjr
1 egg
30 g mager kesam
60 g sukrin +
1,5 ts kardemomme
50 g fiberfin
Et par klyper salt
500-600 g hvetemel
70 g mykt smr

Ha melken i en kjele, varm den opp og ls opp honningen. Avkjl melken til den blir fingervarm og ls opp gjren i blandingen. Bland det trre i en bolle, tilsett melkeblandingen, egget og den magre kesamen. Elt alt godt sammen til en jevn deig. Elt smret godt inn i deigen tilslutt. Deigen skal vre ganske klissete, men likevel mulig arbeide med. Dekk bollen med plast/kjkkenhndkle, sett den p et lunt sted (gjerne p badegulvet!) og la deigen heve til dobbel strrelse. Bak ut boller og la bollene etterheve i ca. 30 min. Lag en liten fordypning i hver av dem og fyll med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk, og stek dem ved 250 grader i ca. 10 minutter til de blir gyldne. Smr melisglasur rundt kremen og ha over revet kokos ♥









Take a bite! ♥

HJEMMELAGDE KNEKKEBRD

Det finnes ikke knekkebrd som slr de hjemmelagde! Hjemmelagde knekkebrd smaker fantastisk toppet med alt mulig slags plegg, og kan fint spises som snacks ogs. Mine forsvinner litt for fort p grunn av akkurat det, he-he.... Denne knekkebrdvarianten er superenkel, supersunn og supergod, proppet full av proteiner, fiber og sunne fettsyrer. Jeg roper hurra for hjemmelaget! ​Sndag er jo en perfekt bakedag og er en dag mange bruker til klargjre uken som kommer. Hva med slenge sammen en knekkebrdrre? Denne oppskriften holder til 3 stekebrett, s da har du knekkebrd en god stund inn i den nye uken.


OPPSKRIFT:

2,5 dl havremel
3 dl solsikkekjerner
3 dl sesamfr
2 dl linfr
1 ts salt
1 ts sukrin +
6 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen og la rren st svelle en liten stund. Da fr linfrene svelle, slik at rren henger bedre sammen og blir enklere smre utover stekebrettene. Bre rren utover 3 bakepapirkledde stekebrett, og stek ved 180 grader, varmluft, i 35-40 minutter. Bytt om p brettene underveis. Ta gjerne brettene ut etter 15 minutter for rute opp knekkebrd; da blir det enklere "knekke" knekkebrd etter endt stekeprosess :-)

♦ Sukrin + kan fint slyfes helt eller erstattes med 1-2 ts sukrin/sukker/honning. Jeg tilsetter litt stning for balansere smakene litt i forhold til saltet. 




Rett og slett knasende gode! ♥

SAFTIGE MUFFINS MED STPOTET

Kanskje disse saftige stpotetmuffinsene kan friste som helgekos? Stpotet er virkelig en suuuper grnnsak og er bare helt genial i bakst! Den gir nemlig baksten stsmak, saftighet og et lass av nring, og fungerer virkelig som en vidunderingrediens! Hva med prve? ♥

OPPSKRIFT:

150 g stpotet (kokt)
2 egg
1 dl vske (jeg brukte 0,5 dl skummet kulturmelk og 0,5 dl ekstra lett-melk)
80 g havremel
70 g mandelmel
50 g sukrin gold
40 g sukrin +
1 ss bakepulver
Krydder (2 ts kanel, 1,5 ts kardemomme, 0,5 ts vaniljepulver, en klype salt)
30 g kokos (kan slyfes)

Mos den kokte stpoteten og bland den sammen med egg og vske til en jevn rre. Tilsett det trre, bland godt og ha rren over i muffinsformer. Stek muffinsene ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Jo kortere tid i ovnen, jo saftigere. Og voila! Du kan n kose deg med saftige, sukkerfrie, glutenfrie (om du benytter glutenfrie havregryn), protein- og fiberrike, nydelige kanelmuffins som smaker KAKE ♥

Og du? Disse blir helt fantastisk gode toppet med ostekrem! Bland philadelphia light sammen med sukrinmelis (obs; med stevia!), litt sitronsaft og evt. et par vaniljestevia-drper, smak til og ha kremen over de litt avkjlte muffinsene. Utrolig godt ♥



Spis og kos deg! ♥


Hei, og velkommen til Happybites' blogg! Du er n kommet til et sted hvor det sprudler over av sunn matglede. Her heies det p mat som nrer bde kropp og sinn - skalte happybites. Det heies rett og slett p mat som gjr hele deg glad! Hper du trives her inne ♥



Bloggen drives av Susanne Nesse - en matglad kostholdsviter, som innehar en bachelorgrad i ernring, mat og kultur ved Universitetet i Agder. Susanne brenner for at maten vi spiser, i tillegg til vre sunn og nringsrik, ogs skal vre mat som gir glede og som man liker spise. spise sunt skal vre lystbetont - du skal kose deg med maten! ♥

Follow

KONTAKT

susanne@happybite.no

KATEGORIER

  • Bakst
  • Blogg
  • Drikke
  • Frokost & Lunsj
  • Middag
  • Podcast
  • Snacks

  • ARKIV

  • Mars 2017
  • Oktober 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • Juli 2016

  • hits