SUNNE, KNALLGODE SVELER!

Åååå, disse ble så gode! Om jeg sier at du kan lage deg tykke, deilige sveler som både er superenkle å lage, smaker godt og som er sunnere en grovbrød, ville du laget dem? :-D For å lage disse trenger du nemlig kun èn ekstra ingrediens i kjøkkenskapet - resten finner du i matbutikken! Så la meg presentere min gode venn Ultra! Ultra vanilje er et proteinpulver jeg har fått skikkelig DILLA på! Det er bare så fantastisk godt i pannekaker/sveler/lapper, og tilfører dem både smak, saftighet og ekstra næring! Ved å bruke Ultra i svelene dine slipper du å tilsette sukker i dem, jippiyay! 

Oppskrift: 

3 egg
3 dl kulturmelk/kefir
2 dl hvetemel/fullkornshvetemel
1,5 dl havregryn
0,5 dl sammalt hvetemel
1 scoop Ultra vanilje
1,5 ts natron
0,5 ts kardemomme

Blant alle ingrediensene godt sammen og la røren svelle i ca. 20 minutter. Stek sveler i litt smør og topp dem med brunost, syltetøy eller god honning ♥



Anbefales!! ♥ 

SUPERSAFTIG SJOKOLADEKAKE!

Hei og god torsdag! Har uken behandlet dere bra så langt? I kveld tenkte jeg at jeg ville dele oppskrift på denne herligheten med dere: nemlig en supersaftig sjokoladekake proppet full av fiber og som er helt uten tilsatt sukker! Og ikke minst: den smaker såå godt! En real happybite, med andre ord ;-) Naaaaam! Kanskje en kandidat til helgekosen? ♥

OPPSKRIFT:

4 dl fibra fullkornshvetemel
1 dl fiberfin
1 dl sukrin +
0,5 dl sukrin gold
3-4 ss kakao
1/2 ss natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
5 dråper stevia sjokolade (kan sløyfes)
5 dl kulturmelk (3,5%)
70 g smør/lettmargarin

Sett ovnen på 200 grader. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og tilsett deretter de våte. Smak til med søtt/kakao. Ha røren over i en bakepapirkledd/smurt kakeform og stek kaken i 40-45 minutter. Jo kortere steketid, jo saftigere kake. Avkjøl kaken på rist.

Glasur:
40 g smør/lettmargarin
30 g sukrinmelis (benytt gjerne f.eks fibersirup som søtning også!)
10 g kakao
1/3 ts vaniljepulver
5 dråper stevia sjokolade (kan sløyfes)
En liten klype salt

Smelt smøret og bland inn resten av ingrediensene. Smak til. Bre glasuren over den litt avkjølte kaken og dryss gjerne litt sukrinmelis over tilslutt ♥

Spis og kos deg! ♥

KAN DET FRISTE MED EN SKOLEBOLLE?

Hva sier du til skoleboller som smaker omtrent akkurat som ekte vare, men som faktisk tilfører kroppen noe annet enn kun tomme kalorier, fett og sukker? Jeg sier ja takk! Disse bollene er både sukkerfrie og rike på fiber, i tillegg til å inneholde noe mindre fett, noe som gjør dem både sunnere og mer kalorivennlige for de som er opptatte av det. Om sukkerfritt og fiberrikt betyr kjipe boller? Langt i fra! Disse er både søte og luftige, og jeg kan nesten garantere at du får en ekte bollefølelse av å spise dem! ♥ 

DETTE TRENGER DU:

3,5 dl melk
1/2 ss honning
50 g gjær
1 egg
30 g mager kesam
60 g sukrin +
1,5 ts kardemomme
50 g fiberfin
Et par klyper salt
500-600 g hvetemel
70 g mykt smør

Ha melken i en kjele, varm den opp og løs opp honningen. Avkjøl melken til den blir fingervarm og løs opp gjæren i blandingen. Bland det tørre i en bolle, tilsett melkeblandingen, egget og den magre kesamen. Elt alt godt sammen til en jevn deig. Elt smøret godt inn i deigen tilslutt. Deigen skal være ganske klissete, men likevel mulig å arbeide med. Dekk bollen med plast/kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted (gjerne på badegulvet!) og la deigen heve til dobbel størrelse. Bak ut boller og la bollene etterheve i ca. 30 min. Lag en liten fordypning i hver av dem og fyll med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk, og stek dem ved 250 grader i ca. 10 minutter til de blir gyldne. Smør melisglasur rundt kremen og ha over revet kokos ♥









Take a bite! ♥

HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD

Det finnes ikke knekkebrød som slår de hjemmelagde! Hjemmelagde knekkebrød smaker fantastisk toppet med alt mulig slags pålegg, og kan fint spises som snacks også. Mine forsvinner litt for fort på grunn av akkurat det, he-he.... Denne knekkebrødvarianten er superenkel, supersunn og supergod, proppet full av proteiner, fiber og sunne fettsyrer. Jeg roper hurra for hjemmelaget! ​Søndag er jo en perfekt bakedag og er en dag mange bruker til å klargjøre uken som kommer. Hva med å slenge sammen en knekkebrødrøre? Denne oppskriften holder til 3 stekebrett, så da har du knekkebrød en god stund inn i den nye uken.


OPPSKRIFT:

2,5 dl havremel
3 dl solsikkekjerner
3 dl sesamfrø
2 dl linfrø
1 ts salt
1 ts sukrin +
6 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen og la røren stå å svelle en liten stund. Da får linfrøene svelle, slik at røren henger bedre sammen og blir enklere å smøre utover stekebrettene. Bre røren utover 3 bakepapirkledde stekebrett, og stek ved 180 grader, varmluft, i 35-40 minutter. Bytt om på brettene underveis. Ta gjerne brettene ut etter 15 minutter for å rute opp knekkebrød; da blir det enklere å "knekke" knekkebrød etter endt stekeprosess :-)

♦ Sukrin + kan fint sløyfes helt eller erstattes med 1-2 ts sukrin/sukker/honning. Jeg tilsetter litt søtning for å balansere smakene litt i forhold til saltet. 




Rett og slett knasende gode! ♥

SAFTIGE MUFFINS MED SØTPOTET

Kanskje disse saftige søtpotetmuffinsene kan friste som helgekos? Søtpotet er virkelig en suuuper grønnsak og er bare helt genial i bakst! Den gir nemlig baksten søtsmak, saftighet og et lass av næring, og fungerer virkelig som en vidunderingrediens! Hva med å prøve? ♥

OPPSKRIFT:

150 g søtpotet (kokt)
2 egg
1 dl væske (jeg brukte 0,5 dl skummet kulturmelk og 0,5 dl ekstra lett-melk)
80 g havremel
70 g mandelmel
50 g sukrin gold
40 g sukrin +
1 ss bakepulver
Krydder (2 ts kanel, 1,5 ts kardemomme, 0,5 ts vaniljepulver, en klype salt)
30 g kokos (kan sløyfes)

Mos den kokte søtpoteten og bland den sammen med egg og væske til en jevn røre. Tilsett det tørre, bland godt og ha røren over i muffinsformer. Stek muffinsene ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Jo kortere tid i ovnen, jo saftigere. Og voila! Du kan nå kose deg med saftige, sukkerfrie, glutenfrie (om du benytter glutenfrie havregryn), protein- og fiberrike, nydelige kanelmuffins som smaker KAKE ♥

Og du? Disse blir helt fantastisk gode toppet med ostekrem! Bland philadelphia light sammen med sukrinmelis (obs; med stevia!), litt sitronsaft og evt. et par vaniljestevia-dråper, smak til og ha kremen over de litt avkjølte muffinsene. Utrolig godt ♥



Spis og kos deg! ♥


Hei, og velkommen til Happybites' blogg! Du er nå kommet til et sted hvor det sprudler over av sunn matglede. Her heies det på mat som nærer både kropp og sinn - såkalte happybites. Det heies rett og slett på mat som gjør hele deg glad! Håper du trives her inne ♥



Bloggen drives av Susanne Nesse - en matglad kostholdsviter, som innehar en bachelorgrad i ernæring, mat og kultur ved Universitetet i Agder. Susanne brenner for at maten vi spiser, i tillegg til å være sunn og næringsrik, også skal være mat som gir glede og som man liker å spise. Å spise sunt skal være lystbetont - du skal kose deg med maten! ♥

Follow

KONTAKT

susanne@happybite.no

KATEGORIER

  • Bakst
  • Blogg
  • Drikke
  • Frokost & Lunsj
  • Middag
  • Podcast
  • Snacks

  • ARKIV

  • Mars 2017
  • Oktober 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • Juli 2016

  • hits