HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD

Det finnes ikke knekkebrød som slår de hjemmelagde! Hjemmelagde knekkebrød smaker fantastisk toppet med alt mulig slags pålegg, og kan fint spises som snacks også. Mine forsvinner litt for fort på grunn av akkurat det, he-he.... Denne knekkebrødvarianten er superenkel, supersunn og supergod, proppet full av proteiner, fiber og sunne fettsyrer. Jeg roper hurra for hjemmelaget! ​Søndag er jo en perfekt bakedag og er en dag mange bruker til å klargjøre uken som kommer. Hva med å slenge sammen en knekkebrødrøre? Denne oppskriften holder til 3 stekebrett, så da har du knekkebrød en god stund inn i den nye uken.


OPPSKRIFT:

2,5 dl havremel
3 dl solsikkekjerner
3 dl sesamfrø
2 dl linfrø
1 ts salt
1 ts sukrin +
6 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen og la røren stå å svelle en liten stund. Da får linfrøene svelle, slik at røren henger bedre sammen og blir enklere å smøre utover stekebrettene. Bre røren utover 3 bakepapirkledde stekebrett, og stek ved 180 grader, varmluft, i 35-40 minutter. Bytt om på brettene underveis. Ta gjerne brettene ut etter 15 minutter for å rute opp knekkebrød; da blir det enklere å "knekke" knekkebrød etter endt stekeprosess :-)

♦ Sukrin + kan fint sløyfes helt eller erstattes med 1-2 ts sukrin/sukker/honning. Jeg tilsetter litt søtning for å balansere smakene litt i forhold til saltet. 




Rett og slett knasende gode! ♥

SAFTIGE MUFFINS MED SØTPOTET

Kanskje disse saftige søtpotetmuffinsene kan friste som helgekos? Søtpotet er virkelig en suuuper grønnsak og er bare helt genial i bakst! Den gir nemlig baksten søtsmak, saftighet og et lass av næring, og fungerer virkelig som en vidunderingrediens! Hva med å prøve? ♥

OPPSKRIFT:

150 g søtpotet (kokt)
2 egg
1 dl væske (jeg brukte 0,5 dl skummet kulturmelk og 0,5 dl ekstra lett-melk)
80 g havremel
70 g mandelmel
50 g sukrin gold
40 g sukrin +
1 ss bakepulver
Krydder (2 ts kanel, 1,5 ts kardemomme, 0,5 ts vaniljepulver, en klype salt)
30 g kokos (kan sløyfes)

Mos den kokte søtpoteten og bland den sammen med egg og væske til en jevn røre. Tilsett det tørre, bland godt og ha røren over i muffinsformer. Stek muffinsene ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. Jo kortere tid i ovnen, jo saftigere. Og voila! Du kan nå kose deg med saftige, sukkerfrie, glutenfrie (om du benytter glutenfrie havregryn), protein- og fiberrike, nydelige kanelmuffins som smaker KAKE ♥

Og du? Disse blir helt fantastisk gode toppet med ostekrem! Bland philadelphia light sammen med sukrinmelis (obs; med stevia!), litt sitronsaft og evt. et par vaniljestevia-dråper, smak til og ha kremen over de litt avkjølte muffinsene. Utrolig godt ♥



Spis og kos deg! ♥

GULROTCHIPS

Det er ingen hemmelighet at mange av oss er fryktelig glade i potetgull. Altså, det er jo veldig godt... Dessverre er det slik at potetgull kjøpt i butikken ofte er proppet fulle av fett, salt og stivelse og er kaloribomber uten like. Med andre ord er det ikke akkurat superbra å spise mye av slik snacks, men det er selvfølgelig HELT lov å unne seg ekte potetgull en gang i blant! Livet er til for å nytes, så å nekte seg noe man liker synes jeg bare er tull. Det er kun snakk om mengder :-) Men det som er så gøy da - det er at man faktisk kan sunnifisere vårt alles kjære potetgull. Her kan man spare seg for maange kalorier, fett og salt, og heller tilføre chipsen fiber, vitaminer og mineraler! Er ikke det fantastisk vel? Jeg bare digget dette her ♥

OPPSKRIFT:

1 middels stor gulrot
Litt olje (jeg brukte 1 ts)
Valgfritt krydder (jeg brukte chili, hvitløk, paprika, pepper og litt salt) 

Sett ovnen på 200 grader. Vask gulroten godt, og bruk en potetskreller/ostehøvel til å lage tynne flak av gulroten. Ha flakene over i en bolle, tilsett olje og krydder, og blant godt slik at alle "chipsflakene" dekkes. Bre dem utover et bakepapirkledd stekebrett smurd med litt olje, eller bare en oljesmurd lasagneform. Du trenger ikke mye olje. Dette er bare for å unngå at chipsen skal sette seg fast. Stek chipsen i 15-25 minutter til den har krympet, blitt nokså sprø og fått en brunlig farge. Følg godt med underveis, tiden vil variere fra ovn til ovn! Du vil ikke ha svidde chips :-)  Avkjøl den på rist slik at den blir helt sprø ♥


Hva med å prøve? ♥

SNICKERSKNAPPER

Å, gurimalla altså! Kan jeg friste med godtekuler med smak av snickers, som både er sukkerfrie, enkle å lage og som gir kroppen deilig næring? Og sist, men ikke minst; godtekuler som virkelig smaker DIGG? Dette er noen reale happybites altså! Dette er snacks som gleder både kropp og sinn - og det roper jeg HURRA for! ♥

OPPSKRIFT:

50 g fibersirup clear
25 g sjokoladeprotein (jeg brukte dette)
2 ts kakao
25 g salte, hakkede peanøtter

Ha fibersirupen i en kjele og varm opp til sirupen så vidt begynner å boble (dette for at den skal bli mer flytende). Tilsett de tørre ingrediensene og kna deigen godt sammen. Smak evt til med mer kakao/noe søtt. Ha litt vann på hendene og form til knapper/kuler. Sett dem deretter i fryseren en liten stund til de får satt seg og får en litt fastere konsistens.

Take a bite! ♥

LAG DEG DIN EGEN ISKAFFE!

Kaffe altså... Jeg er visst blitt avhengig, jeg! Til tross for avhengigheten (huffda) er det likevel ikke alltid svart kaffe som frister mest. Noen ganger frister det mer med noe kaldt, og da passer jo iskaffe perfekt! Å lage sin egen iskaffe er utrolig enkelt, i tillegg til at det blir mye rimeligere enn å kjøpe den ferdig på butikken. Dessuten vet du akkurat hva du får i deg om du lager den selv! Alt du trenger er følgende:

Ja, du trenger faktisk bare 4 ingredienser! Bland sammen svart kaffe, melk, isbiter og søtning (jeg brukte stevia sjokolade), smak til og server! Du kan selvfølgelig benytte deg av andre søtingstyper også! Ta gjerne en titt her for ulike sukkerfrie varianter ♥

Nam! 

ELTEFRITT BRØD MED SØTPOTET





Kan det friste med et nystekt brød med sprø skorpe og et supersaftig indre, som er superenkelt å lage og gir deg masse deilig bensin? Dette brødet er helt eltefritt, noe som betyr at du slipper alt kavet med klissete fingre og en deig som ikke vil samarbeide! Høres ikke det fint ut vel? Alt du trenger å gjøre er å blande ingrediensene sammen, la brødet heve, steke, finne frem brunosten og nyte et deilig norsk brødmåltid! ♥

OPPSKRIFT:

6 dl lunket vann
15 g fersk gjær
2 dl havregryn
2 dl sammalt rug, grov
1 dl solsikkekjerner
6-7 dl hvetemel
1 ts salt
170 g søtpotet 

Skrell søtpoteten, del den opp i mindre biter (da tar koketiden kortere tid), kok søtpoteten mør og mos den. Bland alle ingrediensene godt sammen til en klissete deig og la den heve til dobbelt størrelse (ca 40 min). Hell deigen over i en brødform og la deigen heve i ytterlige 40-50 minutter til den blir mer luftig. Stek brødet ved 210 grader i 35-40 minutter til skorpen er blitt sprø. Ta brødet ut av formen og sett det inn i ovnen igjen på hodet, slik at skorpen blir sprø hele veien rundt. Avkjøl og pakk brødet inn i et kjøkkenhåndkle - da holder skorpen seg sprø.   

Jeg hadde en halv søtpotet liggende som jeg ville bruke opp, så da ble det søtpotetbrød! Søtpoteten kan selvfølgelig droppes om du ikke ønsker søtpotet i brødet ditt, men jeg anbefaler det virkelig! Brødet får på en måte et lite boost, med tanke på både saftighet og næring. Så tommel opp!



Passer veldig godt sammen med alt av pålegg! Brunost sammen med et glass iskald melk er likevel en stor favoritt her ♥


Hei, og velkommen til Happybites' blogg! Du er nå kommet til et sted hvor det sprudler over av sunn matglede. Her heies det på mat som nærer både kropp og sinn - såkalte happybites. Det heies rett og slett på mat som gjør hele deg glad! Håper du trives her inne ♥



Bloggen drives av Susanne Nesse - en matglad kostholdsviter, som innehar en bachelorgrad i ernæring, mat og kultur ved Universitetet i Agder. Susanne brenner for at maten vi spiser, i tillegg til å være sunn og næringsrik, også skal være mat som gir glede og som man liker å spise. Å spise sunt skal være lystbetont - du skal kose deg med maten! ♥

KONTAKT

susanne@happybite.no

KATEGORIER

  • Bakst
  • Blogg
  • Drikke
  • Frokost & Lunsj
  • Middag
  • Podcast
  • Snacks

  • ARKIV

  • Mars 2017
  • Oktober 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • Juli 2016

  • hits