SNACKS-TIPS TIL LANGE ARBEIDSDAGER

Plutselig var sommeren over for mange av oss, hvor late sommerdager byttes ut med lange dager med skolearbeid og jobb. Under slike lange arbeidsdager er det suuuperviktig med nok og riktig påfyll av energi; det hjelper oss å holde oss skjerpet og gjør det mye enklere å komme igjennom dagen. Dessuten kan noe å småplukke på underveis i arbeidet virke motiverende - det synes i alle fall jeg! Så hva med å dandere deg et fargerikt fat bestående av f.eks grønnsaksstaver og dip, bær, mandler og skinkeruller m/avokado, i tillegg til en stor kopp kaffe og noen knekk mørk sjokolade? Å knaske på dette ved siden av arbeidet gjør underverker! ♥



Så enkelt, såå sunt og såå godt! ♥

DU FANTASTISKE SMOOTHIE



Jeg har helt klart smoothiedilla! Herreminhatt, så godt det faktisk er! Og så enkelt da! Og sunt! ♥ Jeg er definitivt mest glad i smoothiebowls, da jeg foretrekker å spise maten min fremfor å drikke den. Dessuten eeelsker jeg når smoothien er sånn skikkelig tykk og fløyelsmyk; nesten som iskrem. DA er den god da! Åh, jeg får vann i munnen bare av tanken. Anbefaler deg virkelig å prøve! ♥ 

JEG BRUKER SOM REGEL FØLGENDE INGREDIENSER:
Jeg beklager ca-mengdene, men jeg slumper som regel! Så mitt beste tips er å smake deg frem utifra dine egne preferanser :-)

→ Frosne bær (ca. 2 håndfuller)
→ Littegrann varmt vann 
→ Sukrinmelis/annen søtning (1-2 ss)
→ Littegrann vaniljeprotein (ca. 1 ts)
→ Kesam/cottage cheese (1-2 ss)
→ Grønnkål/spinat (ca. 1 håndfull)
+ Masse deilig topping! Mine favoritter er hakkede valnøtter, solsikkekjerner, revet kokos og kakaonibs ♥ 

Alt du trenger å gjøre er å kjøre alle ingrediensene i en blender til du får en kremet, deilig smoothiemasse. Det tar et par minutter! Deretter topper du smoothien med det du måtte ønske. Så er det bare å sette seg ned i godstolen og NYTE! ♥  

3 sukkerfrie, DIGGE snacksfavoritter!

God lørdagsmorgen! NÅ er det på tide at det begynner å skje noe her inne, altså! Det har vært mye å få i orden den siste tiden, så bloggen har rett og slett blitt litt nedprioritert og bortglemt. Men nå synes jeg at det er på sin plass å få denne bloggen opp å gå! Å spre sunn matglede er jo noe jeg ønsker, så lat oss køyre på! Uansett, i dag er det lørdag dere! Har dere planer for dagen? Lørdag er ukas kosedag for mange, og selvfølgelig er det lov å kose seg med det som frister! Men kanskje det frister å kose seg med noe litt sunnere i dag? Hva med friske jordbær, sukkerfri sjokolade og iskald zeroh-saft? I heimen er dette store favoritter for tiden, og helt klart happybites ♥ Disse sunne snacksfavorittene passer like godt til hverdags som til helg!   





Mums! ♥

KAN JEG HJELPE DEG?

I sommer opprettet jeg enkeltmannsforetaket Happybite; et konsept med visjon om å fremme sunn matglede for alle. Dette innebærer et fokus på mat som nærer både kropp og sinn, såkalte happybites. Happybite heier med andre ord på et kosthold som gjør hele deg glad! Å spise sunt skal ikke være et ork - det skal være noe du virkelig koser deg med! Formålet med Happybite er å hjelpe, motivere og inspirere andre til å velge sunnere; å fremme mat som både nærer og gleder. Jeg tilbyr da hjelp og inspirasjon knyttet til dette, med hovedfokus på hvordan spise seg glad. I den sammenheng tilbyr jeg nå følgende:

 Kostholdsveiledning over nett
→ Jeg ønsker å hjelpe, motivere og inspirere deg til å finne frem til et kosthold tilpasset deg, din livssituasjon, dine mål, ønsker og behov. Kom til meg med din problemstilling, så skal vi sammen finne frem til et kosthold som passer DEG.

 Gjennomføring av ulike oppdrag 
→ Jeg tar oppdrag knyttet til eksempelvis utarbeiding av oppskrifter/opplegg til ditt arrangement/prosjekt, foredragsholding, generell oppskriftsutvikling, matfotografering osv. Send meg en mail for å presentere oppdraget, så finner vi ut hvordan jeg kan hjelpe deg!

→ BESØK HAPPYBITES HJEMMESIDE FOR MER INFORMASJON :-)

Er dette noe du kunne tenke deg å teste ut? Ikke nøl med å ta kontakt! :-) Det er helt uforpliktende å sende meg ein mail for å høre hvordan jeg kan hjelpe deg! :-) Og du? Nå får du kostholdsveiledningspakken til introduksjonspris! ♥

→ BESØK HAPPYBITES HJEMMESIDE FOR MER INFORMASJON :-)

KAN DET FRISTE MED EN SKOLEBOLLE?

Hva sier du til skoleboller som smaker omtrent akkurat som ekte vare, men som faktisk tilfører kroppen noe annet enn kun tomme kalorier, fett og sukker? Jeg sier ja takk! Disse bollene er både sukkerfrie og rike på fiber, i tillegg til å inneholde noe mindre fett, noe som gjør dem både sunnere og mer kalorivennlige for de som er opptatte av det. Om sukkerfritt og fiberrikt betyr kjipe boller? Langt i fra! Disse er både søte og luftige, og jeg kan nesten garantere at du får en ekte bollefølelse av å spise dem! ♥ 

DETTE TRENGER DU:

3,5 dl melk
1/2 ss honning
50 g gjær
1 egg
30 g mager kesam
60 g sukrin +
1,5 ts kardemomme
50 g fiberfin
Et par klyper salt
500-600 g hvetemel
70 g mykt smør

Ha melken i en kjele, varm den opp og løs opp honningen. Avkjøl melken til den blir fingervarm og løs opp gjæren i blandingen. Bland det tørre i en bolle, tilsett melkeblandingen, egget og den magre kesamen. Elt alt godt sammen til en jevn deig. Elt smøret godt inn i deigen tilslutt. Deigen skal være ganske klissete, men likevel mulig å arbeide med. Dekk bollen med plast/kjøkkenhåndkle, sett den på et lunt sted (gjerne på badegulvet!) og la deigen heve til dobbel størrelse. Bak ut boller og la bollene etterheve i ca. 30 min. Lag en liten fordypning i hver av dem og fyll med vaniljekrem. Pensle bollene med egg eller melk, og stek dem ved 250 grader i ca. 10 minutter til de blir gyldne. Smør melisglasur rundt kremen og ha over revet kokos ♥









Take a bite! ♥

PODCAST: TO FANTASTISKE RÅVARER

PS: Last ned appen "SoundCloud" på mobilen din, og hør Podcastene mine når du er på farten! :-) 

PODCAST: SMARTE MELLOMMÅLTIDER PÅ FARTEN

Heisann! Gjett hva jeg har prøvd meg på nå da? Podcast! Haha, kjenner at det er ganske flaut å høre meg selv på den måten altså, men det er litt spennende også! Jeg har aldri gjort noe lignende før, så jeg er ikke akkurat noen proff innenfor dette her, men gøy er det virkelig! En gang må være den første! Jeg følger ikke noe manus, så ting blir litt på sparket her :-) I dagens episode snakker jeg om smarte mellommåltider på farten. Tipsene er enkle, så jeg håper de faller i smak, og at du kanskje blir litt inspirert :-) God lytting! ♥

PS: Last ned appen "SoundCloud" på mobilen din, og hør Podcastene mine når du er på farten! :-) 

OVERNIGHT OATS MED PEANØTT OG CHIA


Åh, her snakker vi magi i en skål, altså! Overnight oats er bare helt fantastisk godt, og er virkelig helt genialt om man har dårlig tid om morgenen. Denne frokosten lages nemlig kvelden før, slik at man slipper å måtte stelle i stand frokost i morgenstresset. Grøten vil godgjøre seg natten over og konsistensen du møter når du står opp morgenen etter er helt upåklagelig. Silkemyk, tykk og nyyydelig! En perfekt start på dagen ♥

OPPSKRIFT:

20 g havregryn
10 g chiafrø
10 g peanøttmel
15 g sukrin gold
10 dråper stevia vanilje
1 dl lett kokosmelk
En øøørliten klype salt

Bland alle ingrediensene godt sammen i ønsket skål og sett skåla i kjøleskapet natten over. Morgenen etter topper du grøten med det du ønsker; jeg toppet den med cottage cheese, sukrin gold, gojibær og friske blåbær. Supergodt! PS! Oppskriften er en nokså liten frokostporsjon, så lag gjerne dobbelt opp om ønskelig! Hva med å klargjøre denne i kveld? ♥

→ Det er ikke nødvendig med både sukrin gold og stevia, men anbefaler likevel å kombinere to søtningstyper.  Smak deg frem!

Altså, se på den konsistensen da.... 

Deeeeeilig ♥

LAG DEG DITT EGET TUNFISKPÅLEGG

"Æsj, tunfisk"  tenker du kanskje. Du, jeg skjønner deg! Selv trodde jeg lenge at jeg ikke likte tunfisk, men herlighet så godt det egentlig er! Er du sikker på at tunfisk ikke er noe for deg? Til og med uten å ha smakt det? Jeg lover, du bør virkelig smake det før du sier deg opp en mening! Tror kanskje du får deg en overraskelse... Faktisk så synes jeg at det smaker litt som kylling :-) Jeg synes personlig at tunfisk er kjempegodt i seg selv, men man må jo ikke spise ren tunfisk for å spise tunfisk. Lag en påleggssalat! Denne er knallgod på nystekte rundstykker :-)



OPPSKRIFT:

1 boks tunfisk (175g)
2 ss mager kesam
1-2 ts majones
1 fedd hvitløk (finhakkes/rives)
1 ss hakket agurk
Noen dråper sitron
En klype salt, pepper, hvitløkskrydder

Bland alt sammen og smak til med sitron, salt, pepper og hvitløkskrydder. 





Her snakker vi om et sunt, mettende og smaksrikt pålegg altså! Prøv ♥


Hei, og velkommen til Happybites' blogg! Du er nå kommet til et sted hvor det sprudler over av sunn matglede. Her heies det på mat som nærer både kropp og sinn - såkalte happybites. Det heies rett og slett på mat som gjør hele deg glad! Håper du trives her inne ♥



Bloggen drives av Susanne Nesse - en matglad kostholdsviter, som innehar en bachelorgrad i ernæring, mat og kultur ved Universitetet i Agder. Susanne brenner for at maten vi spiser, i tillegg til å være sunn og næringsrik, også skal være mat som gir glede og som man liker å spise. Å spise sunt skal være lystbetont - du skal kose deg med maten! ♥

KONTAKT

susanne@happybite.no

KATEGORIER

  • Bakst
  • Blogg
  • Drikke
  • Frokost & Lunsj
  • Middag
  • Podcast
  • Snacks

  • ARKIV

  • Mars 2017
  • Oktober 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • Juli 2016

  • hits