HEAVEN ON A PLATE

God onsdagskveld, dere! Håper lillelørdagen har behandlet dere bra, og at dere er klare for siste innspurt før helg! Det er vel lov å drømme litt om helg allerede? Og apropos det å drømme; jeg drømmer meg bort i mat hele tiden jeg, haha! Jeg er bare såå takknemlig for all den deilige maten vi er så heldige å ha tilgang på. Ja, som maten på dette fatet for eksempel! Dette er hva jeg kaller happybites i hver munnfull... Det du ser på fatet er rett og slett en speltlompe toppet med to påleggsvarianter (ja, jeg elsker pålegg!); nemlig skinkeost, spinat, skinke, cottage cheese og avokado, og peanøttsmør, cottage cheese og banan! Himmelske kombinasjoner! Og så cherrytomater da - som jeg har skikkelig dilla på om dagen! ♥



Og du? Nyt kveldsmaten din! ♥ 

GLAD I SUSHI? PRØV NIGIRI!

Sushi altså... Det er så godt det! Helt nyyydelig er det faktisk! Jeg blir direkte GLAD av å spise sushi, jeg. Det gjør liksom noe med meg! Flere som har dilla eller? Og faktisk så går det relativt kjapt å lage det fra bunnen hjemme også. Det eneste som tar littegrann tid er risen, men det er jo ingenting som hindrer en i å gjøre andre gjøremål imens risen er på kok. Nigiri er en litt "kjappere" variant av sushi, for her slipper man prosessen med noriarkene og det å rulle bitene. Nigiri er nemlig bare en risklump med f.eks salmalaks på toppen, hvor man, om man vil, kan ha f.eks avokado, agurk og soyasaus ved siden av ♥ 

OPPSKRIFT:

60 gram sushiris
1 dl vann
0,1 dl sushiriseddik
→ Mengdene her tilsvarer kun en liten porsjon, så lag gjerne opp mye mer ris! 

Salmalaks
Agurk
Avokado

Soyasaus
Evt. syltet ingefær og wasabi

Legg risen i kaldt vann i cirka 10 minutter. Skyll risen i tre omganger i kaldt vann. Ha risen i en kjele sammen med vann, og kok opp. Sett ned varmen til det halve og la risen koke videre i cirka 5-10 minutter, til vannen nesten er trukket inn. Halver varmen enda en gang, og legg på lokk. La risen hvile på denne lave temperaturen i ytterligere 5-10 minutter. Bland sushiriseddiken godt inn i risen, og sett den til avkjøling. Skal ikke settes i kjøleskap! 

For å lage Nigiri-varianten lager man enkelt og greit bare baller av risen og topper den med hva man måtte ønske. Salmalaks, reker, grønnsaker... Bruk det du liker best ♥

NAM! ♥

DU DEILIGE SØTPOTETSUPPE



Flere som føler at vi er kommet lengre inn i uka enn til tirsdag? Jeg føler faktisk at det er fredag i dag, jeg, haha! Jaja, tirsdag eller fredag - middag må man ha! Hva med å lage en deilig & creamy søtpotetsuppe til middag i dag? Åh, søtpotetsuppe er bare så himla godt! ♥   

Oppskrift (2 porsjoner):

2 middels store søtpoteter
1 liten løk
2 fedd hvitløk
4 tynne, små "skiver" frisk ingefær
Litt frisk chili
1 terning kjøttbuljong
6 dl vann
1/2-1 ts spisskummen
1 ts oregano
Salt og pepper

Skrell søtpoteten og kutt den, løken, hvitløken, ingefæren og chilien opp i mindre biter. Surr løk og hvitløk i litt olje i noen minutter. Tilsett søtpotet-terningene, ingefæren og chilien, og la blandingen surre et par minutter til. Løs opp buljongterningen i kokende vann, og tilsett buljongvannet i grønnsaksgryta. La blandingen småkoke i cirka 10 minutter til søtpoteten er myk. Kjør det hele sammen ved hjelp av en stavmikser til du får en jevn purèsuppe, og smak til med krydder, salt og pepper. Ønsker du en mer rennende suppe kan du tilsette mer buljong :-) Topp gjerne suppen med spirer og revet parmesan ♥

En real happybite av en middag! ♥

PODCAST: 3 TIPS FOR Å SPISE SEG GLAD

Denne episoden finner du på iTunes og på din podcast-app! Om du har iPhone, har du sikkert sett den lilla appen med bilde av en "i" med ringer rundt? Det er podcast-appen din! Søk opp Happybite og følg meg gjerne der! Å lytte til podcast er helt GRATIS og veldig gøy! Jeg lytter til nye, spennende podcaster hele tiden! Alltid noe nytt å lære ♥  

I KVELD PUBLISERES MITT FØRSTE ONLINEKURS!

Ohyes, jeg har nemlig prøvd meg på noe litt nytt! Den som intet våger, intet vinner, eller hva? ;-) Så i kveld tenkte jeg å publisere et aldri så lite onlinekurs - et kurs på en halvtimes tid som vil være helt gratis for deg! Har du lyst på tilgang til dette kurset GRATIS? Klikk HER for å melde deg på! ♥ 

HADDE DU FREDAGSTACO I GÅR?

Spis restene til lunsj i dag! Om det ble rester da... Haha! Taco er jo bare helt fantastisk godt, så taco både til fredagsmiddag og lørdagslunsj høres ut som en fiiin plan i mine ører. Enig? En bedre lunsj kan man vel nesten ikke få? Iallefall ikke om man digger taco, slik som meg! Jeg blir faktisk aldri lei, jeg da! Og det som er så innmari greit med taco er at man kan gjøre den så sunn man bare vil! Ved å fylle tallerkenen med et lass grønnsaker, velge grove lefser/lomper fremfor skjell/lyse lefser, karbonadedeig fremfor kjøttdeig, kesam/cottage cheese fremfor mye rømme osv, forvandles måltidet til å bli en sunn og næringsrik, men likevel DIGG fornøyelse! Men det er selvfølgelig ingenting i veien for å kose seg med et realt, "usunt" tacomåltid innimellom heller. Det er IKKE farlig å la tacomåltidet bestå av både nachochips og et lass med ost. Nøkkelen er balanse! Å nekte seg mat man digger er bare tull og tøys - tenk heller at alt er lov, men med måte. Kos deg med maten! Det handler om å finne en måte å spise på som man trives med, og den måten finner man ikke om man er for streng med seg selv :-) 



Jeg stemmer for tacosalat til lunsj i dag! Namnamnam! ♥

SUPERSAFTIG SJOKOLADEKAKE!

Hei og god torsdag! Har uken behandlet dere bra så langt? I kveld tenkte jeg at jeg ville dele oppskrift på denne herligheten med dere: nemlig en supersaftig sjokoladekake proppet full av fiber og som er helt uten tilsatt sukker! Og ikke minst: den smaker såå godt! En real happybite, med andre ord ;-) Naaaaam! Kanskje en kandidat til helgekosen? ♥

OPPSKRIFT:

4 dl fibra fullkornshvetemel
1 dl fiberfin
1 dl sukrin +
0,5 dl sukrin gold
3-4 ss kakao
1/2 ss natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
5 dråper stevia sjokolade (kan sløyfes)
5 dl kulturmelk (3,5%)
70 g smør/lettmargarin

Sett ovnen på 200 grader. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og tilsett deretter de våte. Smak til med søtt/kakao. Ha røren over i en bakepapirkledd/smurt kakeform og stek kaken i 40-45 minutter. Jo kortere steketid, jo saftigere kake. Avkjøl kaken på rist.

Glasur:
40 g smør/lettmargarin
30 g sukrinmelis (benytt gjerne f.eks fibersirup som søtning også!)
10 g kakao
1/3 ts vaniljepulver
5 dråper stevia sjokolade (kan sløyfes)
En liten klype salt

Smelt smøret og bland inn resten av ingrediensene. Smak til. Bre glasuren over den litt avkjølte kaken og dryss gjerne litt sukrinmelis over tilslutt ♥

Spis og kos deg! ♥

LET'S EAT PANCAKES!

Well hello pancakes! Pannekaker er bare sååå himla godt, kan varieres i det uendelige og passer til omtrent alle anledninger. De kan spises både til frokost, lunsj, middag og kvelds, de kan være søte eller salte, hovedrett, dessert eller tilbehør, fine eller grove, tykke eller tynne, store eller små... Her er det bare fantasien og smakspreferansene som setter grenser! Jeg synes pannekaker er utrolig godt også til middag, så her får dere en enkel, men veldig god middagsvariant. Oppskriften inneholder hovedsakelig ingredienser jeg vil tro de fleste har tilgjengelig, og inneholder få av disse "spesielle" ingrediensene :-)

OPPSKRIFT:

2 dl fibra fullkornshvetemel
1 dl havregryn
4 ss mandelmel
1 ts gurkemeie (kan sløyfes)
1/2 ts salt
3 egg
5 dl melk
2 ss smør/lettmargarin

Bland alle ingrediensene godt sammen og la røren svelle en liten stund. Stek pannekaker på middels varme, og topp dem med hva enn du måtte ønske ♥ 

♦ Mandelmel kan sløyfes, men jeg synes både smaken og konsistensen på pannekakene blir bedre med. Pannekakene blir dessuten mer næringsrike og proteinrike om man tilsetter litt mandelmel i røren :-)



Hva med pannekaker til middag i morgen, dere? ♥

NÅ FINNER DU MEG PÅ ITUNES OG PÅ DIN PODCAST-APP!

Hei og god søndag! Håper dere har hatt en fin helg sålangt og at søndagen brukes til å lade batteriene til ny uke! ♥ Tenk at vi allerede er kommet til midten av september dere - det er jammen meg ganske rart å tenke på altså! Den deilige julehøytid nærmer seg sakte, men sikkert, med andre ord... HEHE! Jeg gleder meg allerede jeg da! Uansett - jeg tenkte bare jeg ville dele at jeg og podcastene mine nå er å finne på iTunes og på Podcast-appen på mobilen din! Om du har iPhone, har du sikkert sett den lilla appen med bilde av en "i" med ringer rundt? Det er podcast-appen din! Søk opp Happybite og følg meg gjerne der! Å lytte til podcast er helt GRATIS og veldig gøy! Jeg lytter til nye, spennende podcaster hele tiden! Alltid noe nytt å lære ♥  

PODCAST: DAGENS MIDDAGSTIPS

PS: Last ned appen "SoundCloud" på mobilen din, og hør Podcastene mine når du er på farten! :-) 

SUSANNES TOM KHA GAI

Tom Kha Gai altså... FOR en suppe! Her snakker vi om smaker ganen roper halleluja av altså. Og ikke bare ganen - denne suppen er superrik på god næring også, og er en suppe det er masse mat i! Jeg ble rett og slett lykkelig av å spise denne, haha! Suppen inneholder opprinnelig en del litt "ukjente" ingredienser, men jeg valgte å erstatte noen av dem med ingredienser som er litt enklere å få tak i. Sitrongresstengene var de eneste jeg måtte på en innvandrerbutikk for å skaffe, resten fant jeg på vanlige matbutikker. Håper dere har lyst til å prøve! ♥ 

OPPSKRIFT:

5 fedd hvitløk
5 cm ingefær 
2 chili
1 løk
2 sitrongresstenger (2x20cm)
700 g kyllingfilet 
4 kyllingbuljongterninger 
2 l vann 
2 bokser fullfett kokosmelk 
4-6 ts rød karripasta 
3 ts revet limeskall 
2 vårløk (i skiver)
6 sjampingjonger (i biter)
1,5 paprika (i biter)
Frisk koriander
Fiskesaus
Limesaft

Finhakk hvitløk, ingefær og chili (husk å fjerne steinene slik at suppen ikke blir for sterk!). Hakk løk og del sitrongresset opp i litt store biter. Fres de nevnte ingrediensene i litt olje i en gryte. Skjær kyllingfiletene i biter og tilsett bitene i gryta. La surre ytterligere til kyllingen begynner å få farge. Hell over kyllingbuljongvannet og kokosmelken, og tilsett karripasta, limeskall, vårløk og sjampingjong. Kok opp og la suppen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett paprika og frisk koriander, og smak til med fiskesaus, limesaft og evt. mer karripasta. 



Så... utrolig... godt! Server gjerne suppen sammen med godt brød og smør ♥

DIGGE SØTPOTETLOMPER

Har dere prøvd søtpotetlomper? Altså, gurimalla, så godt det er! Jeg bare elsker søtpotet, og kan faktisk maule den med skje, haha! Men du, hva med å prøve å lage dine egne søtpotetlomper til å putte i lunsjboksen? Det er utrolig enkelt, sunt og kjempegodt, og gjør lunsjen til en fest! Anbefales virkelig! ♥

Oppskrift:
1 middels stor søtpotet
En klype salt
6 ss speltmel
1 ss fiberfin
Mel til utbaking 

Kok søtpoteten og la den avkjøle seg. Fjern skallet, mos den, tilsett salt og bland saltet godt inn i potetmassen. Tilsett melet (mengden mel vil variere med størrelse på søtpoteten, så bruk mel til du får en deig du enkelt kan rulle til boller) og elt det godt inn til du får en smidig deig. Rull deigen til boller og trykk bollene flate. Pass på å bruk nok mel i utbakingen, det skal ikke klisse. Jeg valgte å lage to stk speltlomper av deigen, men du kan velge å lage flere litt mindre speltlomper. Tykkelsen kan du bestemme selv. Bruk en kjevle eller hendene til å gjøre dem så tynne du ønsker. Stek lompene i en tørr, varm stekepanne til de får mørke, små flekker. Snu dem ofte slik at de ikke brenner seg. De ferdigstekte lompene legges inni et vått håndkle for å bevare fuktigheten. Du kan også evt. spraye dem med litt ekstra vann i tillegg.

Perfekt i lunsjboksen! ♥

SUPERCREAMY GULROT- OG LINSESUPPE MED SMAK AV ASIA


Er det en suppe dere bare måå teste ut er det denne! Åh, denne er faktisk helt magisk god altså ♥ Suppen blir bare såå kremet og fløyelsmyk, den er proppet full av deilig næring, den metter godt og smaker nyyydelig. Dette er en suppe både kroppen din, ganen din og sjela di kommer til å bli hoppende glade av! Suppa har i tillegg et supert innhold med tanke på miljøet, noe som gir den en ekstra stjerne i boka ♥

Oppskrift (4 porsjoner):

1 liter vann
2 buljongterninger
2 dl røde linser (ukokte)
1 løk
2 fedd hvitløk
3 cm ingefær
1-2 røde chili (fjern kjernene)
3-4 gulrøtter
2-3 ss olje
1 boks kikerter (250 g - kokte)
1 boks kokosmelk
Tandoori-masala, spisskummin & indian spice-krydder
Evt. noen dråper lime

Kok opp buljongen i en kjele. Surr hakket løk, finhakket hvitløk, chili og ingefær i oljen sammen med krydderet, til løken er blank. Tilsett gulrøttene (hakkede), og surr blandingen noen minutter til. Skyll linsene godt. Ha linsene og grønnsaks- og krydderblandingen i buljongen. La alt småkoke i 20-25 minutter. Tilsett så kikertene (hell av laken og skyll dem først) og kokosmelken. Bland alt godt sammen og bruk en stavmikser til å jevne suppen ut. Smak til. 

♦ Røde, ukokte linser får du tak i på innvandrerbutikker :-)  




Denne til middag i morgen kanskje? :-)

JEG FORESLÅR PIZZA TIL MIDDAG I DAG!





Vi snakker hverdagspizza, vi snakker ekte kjærlighet! ♥ Tiden hvor pizza kun var lov som helgekos er for lengst forbi; denne pizzaen er så bra for deg at den kan spises når som helst! Pizza på en onsdag? Ja, takk! På en lørdag? Ja, gjerne! Eller hva med tirsdag? Perfekt! Bunnen er proppet full av fiber og proteiner, er fri for gjær og gluten (om man benytter glutenfrie havregryn), og lages på 1-2-3. Bakepulverbakst er bare supergenialt! Bunnene toppet jeg med to ulike varianter: en hvit og en rød fyllvariant. Den røde er en vanlig tomat- og kjøttsaus-variant, mens den hvite består av blant annet philadelphiaost og grønn pesto. Jeg holder faktisk en knapp på sistnevnte! Gøy med noe litt annet enn den vanlige tomatbasen :-) Men ååh, jeg bare eeelsker pizza! Iiih ♥

Oppskrift pizzabunn (2 bunner):
250 g havremel
100 g havregryn
50 g kokosmel
2 ts bakepulver
2 ts oregano
1 ts salt
2 egg
60 g mager kesam
4 dl vann

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Bland egg og mager kesam godt sammen i en kjøkkenmaskin, og tilsett blandingen, samt vann, i det tørre. Bland det godt sammen og la det svelle et par minutter. Bre røren utover to bakepapirkledde stekebrett, og forstek bunnene i 8-10 minutter ved 200 grader. I mens kan du starte på fyllet. 

Fyllvariant 1: Rød pizza

400 g kyllingkjøttdeig/karbonadedeig
2 ss tomatpurè
1 boks hakkede tomater
Krydder (oregano, hvitløk, chili, salt og pepper)

6 ss tomatpurè
1/2 løk
2 sjampingjonger
5 ss mais
Ost
Oregano 

Brun kjøttet i en stekepanne, og tilsett tomatpurè, samt hakkede tomater. Smak kjøttsausen til med krydder. Smør tomatpurè over den avkjølte bunnen (tomatpurèen kan selvfølgelig sløyfes her, da kjøttfyllet utgjør en slags tomatpurè i seg selv, men jeg synes det er godt med ekstra tomat i bunn), ha over kjøttfyllet, oppkuttet løk, sjampingjonger i skiver, mais og revet ost. Strø gjerne litt oregano over tilslutt. Stek pizzaen ved 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gylden. 

Fyllvariant 2: Hvit pizza

400 g kyllingkjøttdeig/karbonadedeig
Krydder (oregano, hvitløk, chili, salt og pepper)

4 ss philadelphia light
2 ss grønn pesto
1/2 løk
2 sjampingjonger
5 ss mais
Ost
Oregano 

Brun kjøttet i en stekepanne og smak til med krydder. Smør philadelphia og grønn pesto utover den avkjølte bunnen. Ha over kjøttet, oppkuttet løk, sjampingjong i skiver, mais og revet ost. Strø gjerne litt oregano over tilslutt. Stek pizzaen ved 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gylden.





Nam! 


Hei, og velkommen til Happybites' blogg! Du er nå kommet til et sted hvor det sprudler over av sunn matglede. Her heies det på mat som nærer både kropp og sinn - såkalte happybites. Det heies rett og slett på mat som gjør hele deg glad! Håper du trives her inne ♥



Bloggen drives av Susanne Nesse - en matglad kostholdsviter, som innehar en bachelorgrad i ernæring, mat og kultur ved Universitetet i Agder. Susanne brenner for at maten vi spiser, i tillegg til å være sunn og næringsrik, også skal være mat som gir glede og som man liker å spise. Å spise sunt skal være lystbetont - du skal kose deg med maten! ♥

KONTAKT

susanne@happybite.no

KATEGORIER

  • Bakst
  • Blogg
  • Drikke
  • Frokost & Lunsj
  • Middag
  • Podcast
  • Snacks

  • ARKIV

  • Mars 2017
  • Oktober 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • Juli 2016

  • hits