HEAVEN ON A PLATE

God onsdagskveld, dere! Hper lillelrdagen har behandlet dere bra, og at dere er klare for siste innspurt fr helg! Det er vel lov drmme litt om helg allerede? Og apropos det drmme; jeg drmmer meg bort i mat hele tiden jeg, haha! Jeg er bare s takknemlig for all den deilige maten vi er s heldige ha tilgang p. Ja, som maten p dette fatet for eksempel! Dette er hva jeg kaller happybites i hver munnfull... Det du ser p fatet er rett og slett en speltlompe toppet med to pleggsvarianter (ja, jeg elsker plegg!); nemlig skinkeost, spinat, skinke, cottage cheese og avokado, og peanttsmr, cottage cheese og banan! Himmelske kombinasjoner! Og s cherrytomater da - som jeg har skikkelig dilla p om dagen! ♥



Og du? Nyt kveldsmaten din! ♥ 

GLAD I SUSHI? PRV NIGIRI!

Sushi alts... Det er s godt det! Helt nyyydelig er det faktisk! Jeg blir direkte GLAD av spise sushi, jeg. Det gjr liksom noe med meg! Flere som har dilla eller? Og faktisk s gr det relativt kjapt lage det fra bunnen hjemme ogs. Det eneste som tar littegrann tid er risen, men det er jo ingenting som hindrer en i gjre andre gjreml imens risen er p kok. Nigiri er en litt "kjappere" variant av sushi, for her slipper man prosessen med noriarkene og det rulle bitene. Nigiri er nemlig bare en risklump med f.eks salmalaks p toppen, hvor man, om man vil, kan ha f.eks avokado, agurk og soyasaus ved siden av ♥ 

OPPSKRIFT:

60 gram sushiris
1 dl vann
0,1 dl sushiriseddik
→ Mengdene her tilsvarer kun en liten porsjon, s lag gjerne opp mye mer ris! 

Salmalaks
Agurk
Avokado

Soyasaus
Evt. syltet ingefr og wasabi

Legg risen i kaldt vann i cirka 10 minutter. Skyll risen i tre omganger i kaldt vann. Ha risen i en kjele sammen med vann, og kok opp. Sett ned varmen til det halve og la risen koke videre i cirka 5-10 minutter, til vannen nesten er trukket inn. Halver varmen enda en gang, og legg p lokk. La risen hvile p denne lave temperaturen i ytterligere 5-10 minutter. Bland sushiriseddiken godt inn i risen, og sett den til avkjling. Skal ikke settes i kjleskap! 

For lage Nigiri-varianten lager man enkelt og greit bare baller av risen og topper den med hva man mtte nske. Salmalaks, reker, grnnsaker... Bruk det du liker best ♥

NAM! ♥

DU DEILIGE STPOTETSUPPE



Flere som fler at vi er kommet lengre inn i uka enn til tirsdag? Jeg fler faktisk at det er fredag i dag, jeg, haha! Jaja, tirsdag eller fredag - middag m man ha! Hva med lage en deilig & creamy stpotetsuppe til middag i dag? h, stpotetsuppe er bare s himla godt! ♥   

Oppskrift (2 porsjoner):

2 middels store stpoteter
1 liten lk
2 fedd hvitlk
4 tynne, sm "skiver" frisk ingefr
Litt frisk chili
1 terning kjttbuljong
6 dl vann
1/2-1 ts spisskummen
1 ts oregano
Salt og pepper

Skrell stpoteten og kutt den, lken, hvitlken, ingefren og chilien opp i mindre biter. Surr lk og hvitlk i litt olje i noen minutter. Tilsett stpotet-terningene, ingefren og chilien, og la blandingen surre et par minutter til. Ls opp buljongterningen i kokende vann, og tilsett buljongvannet i grnnsaksgryta. La blandingen smkoke i cirka 10 minutter til stpoteten er myk. Kjr det hele sammen ved hjelp av en stavmikser til du fr en jevn pursuppe, og smak til med krydder, salt og pepper. nsker du en mer rennende suppe kan du tilsette mer buljong :-) Topp gjerne suppen med spirer og revet parmesan ♥

En real happybite av en middag! ♥

PODCAST: 3 TIPS FOR SPISE SEG GLAD

Denne episoden finner du p iTunes og p din podcast-app! Om du har iPhone, har du sikkert sett den lilla appen med bilde av en "i" med ringer rundt? Det er podcast-appen din! Sk opp Happybite og flg meg gjerne der! lytte til podcast er helt GRATIS og veldig gy! Jeg lytter til nye, spennende podcaster hele tiden! Alltid noe nytt lre ♥  

I KVELD PUBLISERES MITT FRSTE ONLINEKURS!

Ohyes, jeg har nemlig prvd meg p noe litt nytt! Den som intet vger, intet vinner, eller hva? ;-) S i kveld tenkte jeg publisere et aldri s lite onlinekurs - et kurs p en halvtimes tid som vil vre helt gratis for deg! Har du lyst p tilgang til dette kurset GRATIS? Klikk HER for melde deg p! ♥ 

HADDE DU FREDAGSTACO I GR?

Spis restene til lunsj i dag! Om det ble rester da... Haha! Taco er jo bare helt fantastisk godt, s taco bde til fredagsmiddag og lrdagslunsj hres ut som en fiiin plan i mine rer. Enig? En bedre lunsj kan man vel nesten ikke f? Iallefall ikke om man digger taco, slik som meg! Jeg blir faktisk aldri lei, jeg da! Og det som er s innmari greit med taco er at man kan gjre den s sunn man bare vil! Ved fylle tallerkenen med et lass grnnsaker, velge grove lefser/lomper fremfor skjell/lyse lefser, karbonadedeig fremfor kjttdeig, kesam/cottage cheese fremfor mye rmme osv, forvandles mltidet til bli en sunn og nringsrik, men likevel DIGG fornyelse! Men det er selvflgelig ingenting i veien for kose seg med et realt, "usunt" tacomltid innimellom heller. Det er IKKE farlig la tacomltidet best av bde nachochips og et lass med ost. Nkkelen er balanse! nekte seg mat man digger er bare tull og tys - tenk heller at alt er lov, men med mte. Kos deg med maten! Det handler om finne en mte spise p som man trives med, og den mten finner man ikke om man er for streng med seg selv :-) 



Jeg stemmer for tacosalat til lunsj i dag! Namnamnam! ♥

SUPERSAFTIG SJOKOLADEKAKE!

Hei og god torsdag! Har uken behandlet dere bra s langt? I kveld tenkte jeg at jeg ville dele oppskrift p denne herligheten med dere: nemlig en supersaftig sjokoladekake proppet full av fiber og som er helt uten tilsatt sukker! Og ikke minst: den smaker s godt! En real happybite, med andre ord ;-) Naaaaam! Kanskje en kandidat til helgekosen? ♥

OPPSKRIFT:

4 dl fibra fullkornshvetemel
1 dl fiberfin
1 dl sukrin +
0,5 dl sukrin gold
3-4 ss kakao
1/2 ss natron
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
5 drper stevia sjokolade (kan slyfes)
5 dl kulturmelk (3,5%)
70 g smr/lettmargarin

Sett ovnen p 200 grader. Bland de trre ingrediensene godt sammen og tilsett deretter de vte. Smak til med stt/kakao. Ha rren over i en bakepapirkledd/smurt kakeform og stek kaken i 40-45 minutter. Jo kortere steketid, jo saftigere kake. Avkjl kaken p rist.

Glasur:
40 g smr/lettmargarin
30 g sukrinmelis (benytt gjerne f.eks fibersirup som stning ogs!)
10 g kakao
1/3 ts vaniljepulver
5 drper stevia sjokolade (kan slyfes)
En liten klype salt

Smelt smret og bland inn resten av ingrediensene. Smak til. Bre glasuren over den litt avkjlte kaken og dryss gjerne litt sukrinmelis over tilslutt ♥

Spis og kos deg! ♥

LET'S EAT PANCAKES!

Well hello pancakes! Pannekaker er bare s himla godt, kan varieres i det uendelige og passer til omtrent alle anledninger. De kan spises bde til frokost, lunsj, middag og kvelds, de kan vre ste eller salte, hovedrett, dessert eller tilbehr, fine eller grove, tykke eller tynne, store eller sm... Her er det bare fantasien og smakspreferansene som setter grenser! Jeg synes pannekaker er utrolig godt ogs til middag, s her fr dere en enkel, men veldig god middagsvariant. Oppskriften inneholder hovedsakelig ingredienser jeg vil tro de fleste har tilgjengelig, og inneholder f av disse "spesielle" ingrediensene :-)

OPPSKRIFT:

2 dl fibra fullkornshvetemel
1 dl havregryn
4 ss mandelmel
1 ts gurkemeie (kan slyfes)
1/2 ts salt
3 egg
5 dl melk
2 ss smr/lettmargarin

Bland alle ingrediensene godt sammen og la rren svelle en liten stund. Stek pannekaker p middels varme, og topp dem med hva enn du mtte nske ♥ 

♦ Mandelmel kan slyfes, men jeg synes bde smaken og konsistensen p pannekakene blir bedre med. Pannekakene blir dessuten mer nringsrike og proteinrike om man tilsetter litt mandelmel i rren :-)



Hva med pannekaker til middag i morgen, dere? ♥

N FINNER DU MEG P ITUNES OG P DIN PODCAST-APP!

Hei og god sndag! Hper dere har hatt en fin helg slangt og at sndagen brukes til lade batteriene til ny uke! ♥ Tenk at vi allerede er kommet til midten av september dere - det er jammen meg ganske rart tenke p alts! Den deilige julehytid nrmer seg sakte, men sikkert, med andre ord... HEHE! Jeg gleder meg allerede jeg da! Uansett - jeg tenkte bare jeg ville dele at jeg og podcastene mine n er finne p iTunes og p Podcast-appen p mobilen din! Om du har iPhone, har du sikkert sett den lilla appen med bilde av en "i" med ringer rundt? Det er podcast-appen din! Sk opp Happybite og flg meg gjerne der! lytte til podcast er helt GRATIS og veldig gy! Jeg lytter til nye, spennende podcaster hele tiden! Alltid noe nytt lre ♥  

PODCAST: DAGENS MIDDAGSTIPS

PS: Last ned appen "SoundCloud" p mobilen din, og hr Podcastene mine nr du er p farten! :-) 

SUSANNES TOM KHA GAI

Tom Kha Gai alts... FOR en suppe! Her snakker vi om smaker ganen roper halleluja av alts. Og ikke bare ganen - denne suppen er superrik p god nring ogs, og er en suppe det er masse mat i! Jeg ble rett og slett lykkelig av spise denne, haha! Suppen inneholder opprinnelig en del litt "ukjente" ingredienser, men jeg valgte erstatte noen av dem med ingredienser som er litt enklere f tak i. Sitrongresstengene var de eneste jeg mtte p en innvandrerbutikk for skaffe, resten fant jeg p vanlige matbutikker. Hper dere har lyst til prve! ♥ 

OPPSKRIFT:

5 fedd hvitlk
5 cm ingefr 
2 chili
1 lk
2 sitrongresstenger (2x20cm)
700 g kyllingfilet 
4 kyllingbuljongterninger 
2 l vann 
2 bokser fullfett kokosmelk 
4-6 ts rd karripasta 
3 ts revet limeskall 
2 vrlk (i skiver)
6 sjampingjonger (i biter)
1,5 paprika (i biter)
Frisk koriander
Fiskesaus
Limesaft

Finhakk hvitlk, ingefr og chili (husk fjerne steinene slik at suppen ikke blir for sterk!). Hakk lk og del sitrongresset opp i litt store biter. Fres de nevnte ingrediensene i litt olje i en gryte. Skjr kyllingfiletene i biter og tilsett bitene i gryta. La surre ytterligere til kyllingen begynner f farge. Hell over kyllingbuljongvannet og kokosmelken, og tilsett karripasta, limeskall, vrlk og sjampingjong. Kok opp og la suppen smkoke i ca. 10 minutter. Tilsett paprika og frisk koriander, og smak til med fiskesaus, limesaft og evt. mer karripasta. 



S... utrolig... godt! Server gjerne suppen sammen med godt brd og smr ♥

DIGGE STPOTETLOMPER

Har dere prvd stpotetlomper? Alts, gurimalla, s godt det er! Jeg bare elsker stpotet, og kan faktisk maule den med skje, haha! Men du, hva med prve lage dine egne stpotetlomper til putte i lunsjboksen? Det er utrolig enkelt, sunt og kjempegodt, og gjr lunsjen til en fest! Anbefales virkelig! ♥

Oppskrift:
1 middels stor stpotet
En klype salt
6 ss speltmel
1 ss fiberfin
Mel til utbaking 

Kok stpoteten og la den avkjle seg. Fjern skallet, mos den, tilsett salt og bland saltet godt inn i potetmassen. Tilsett melet (mengden mel vil variere med strrelse p stpoteten, s bruk mel til du fr en deig du enkelt kan rulle til boller) og elt det godt inn til du fr en smidig deig. Rull deigen til boller og trykk bollene flate. Pass p bruk nok mel i utbakingen, det skal ikke klisse. Jeg valgte lage to stk speltlomper av deigen, men du kan velge lage flere litt mindre speltlomper. Tykkelsen kan du bestemme selv. Bruk en kjevle eller hendene til gjre dem s tynne du nsker. Stek lompene i en trr, varm stekepanne til de fr mrke, sm flekker. Snu dem ofte slik at de ikke brenner seg. De ferdigstekte lompene legges inni et vtt hndkle for bevare fuktigheten. Du kan ogs evt. spraye dem med litt ekstra vann i tillegg.

Perfekt i lunsjboksen! ♥

SUPERCREAMY GULROT- OG LINSESUPPE MED SMAK AV ASIA


Er det en suppe dere bare m teste ut er det denne! h, denne er faktisk helt magisk god alts ♥ Suppen blir bare s kremet og flyelsmyk, den er proppet full av deilig nring, den metter godt og smaker nyyydelig. Dette er en suppe bde kroppen din, ganen din og sjela di kommer til bli hoppende glade av! Suppa har i tillegg et supert innhold med tanke p miljet, noe som gir den en ekstra stjerne i boka ♥

Oppskrift (4 porsjoner):

1 liter vann
2 buljongterninger
2 dl rde linser (ukokte)
1 lk
2 fedd hvitlk
3 cm ingefr
1-2 rde chili (fjern kjernene)
3-4 gulrtter
2-3 ss olje
1 boks kikerter (250 g - kokte)
1 boks kokosmelk
Tandoori-masala, spisskummin & indian spice-krydder
Evt. noen drper lime

Kok opp buljongen i en kjele. Surr hakket lk, finhakket hvitlk, chili og ingefr i oljen sammen med krydderet, til lken er blank. Tilsett gulrttene (hakkede), og surr blandingen noen minutter til. Skyll linsene godt. Ha linsene og grnnsaks- og krydderblandingen i buljongen. La alt smkoke i 20-25 minutter. Tilsett s kikertene (hell av laken og skyll dem frst) og kokosmelken. Bland alt godt sammen og bruk en stavmikser til jevne suppen ut. Smak til. 

♦ Rde, ukokte linser fr du tak i p innvandrerbutikker :-)  




Denne til middag i morgen kanskje? :-)

JEG FORESLR PIZZA TIL MIDDAG I DAG!





Vi snakker hverdagspizza, vi snakker ekte kjrlighet! ♥ Tiden hvor pizza kun var lov som helgekos er for lengst forbi; denne pizzaen er s bra for deg at den kan spises nr som helst! Pizza p en onsdag? Ja, takk! P en lrdag? Ja, gjerne! Eller hva med tirsdag? Perfekt! Bunnen er proppet full av fiber og proteiner, er fri for gjr og gluten (om man benytter glutenfrie havregryn), og lages p 1-2-3. Bakepulverbakst er bare supergenialt! Bunnene toppet jeg med to ulike varianter: en hvit og en rd fyllvariant. Den rde er en vanlig tomat- og kjttsaus-variant, mens den hvite bestr av blant annet philadelphiaost og grnn pesto. Jeg holder faktisk en knapp p sistnevnte! Gy med noe litt annet enn den vanlige tomatbasen :-) Men h, jeg bare eeelsker pizza! Iiih ♥

Oppskrift pizzabunn (2 bunner):
250 g havremel
100 g havregryn
50 g kokosmel
2 ts bakepulver
2 ts oregano
1 ts salt
2 egg
60 g mager kesam
4 dl vann

Bland alle de trre ingrediensene i en bolle. Bland egg og mager kesam godt sammen i en kjkkenmaskin, og tilsett blandingen, samt vann, i det trre. Bland det godt sammen og la det svelle et par minutter. Bre rren utover to bakepapirkledde stekebrett, og forstek bunnene i 8-10 minutter ved 200 grader. I mens kan du starte p fyllet. 

Fyllvariant 1: Rd pizza

400 g kyllingkjttdeig/karbonadedeig
2 ss tomatpur
1 boks hakkede tomater
Krydder (oregano, hvitlk, chili, salt og pepper)

6 ss tomatpur
1/2 lk
2 sjampingjonger
5 ss mais
Ost
Oregano 

Brun kjttet i en stekepanne, og tilsett tomatpur, samt hakkede tomater. Smak kjttsausen til med krydder. Smr tomatpur over den avkjlte bunnen (tomatpuren kan selvflgelig slyfes her, da kjttfyllet utgjr en slags tomatpur i seg selv, men jeg synes det er godt med ekstra tomat i bunn), ha over kjttfyllet, oppkuttet lk, sjampingjonger i skiver, mais og revet ost. Str gjerne litt oregano over tilslutt. Stek pizzaen ved 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gylden. 

Fyllvariant 2: Hvit pizza

400 g kyllingkjttdeig/karbonadedeig
Krydder (oregano, hvitlk, chili, salt og pepper)

4 ss philadelphia light
2 ss grnn pesto
1/2 lk
2 sjampingjonger
5 ss mais
Ost
Oregano 

Brun kjttet i en stekepanne og smak til med krydder. Smr philadelphia og grnn pesto utover den avkjlte bunnen. Ha over kjttet, oppkuttet lk, sjampingjong i skiver, mais og revet ost. Str gjerne litt oregano over tilslutt. Stek pizzaen ved 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gylden.





Nam! 


Hei, og velkommen til Happybites' blogg! Du er n kommet til et sted hvor det sprudler over av sunn matglede. Her heies det p mat som nrer bde kropp og sinn - skalte happybites. Det heies rett og slett p mat som gjr hele deg glad! Hper du trives her inne ♥



Bloggen drives av Susanne Nesse - en matglad kostholdsviter, som innehar en bachelorgrad i ernring, mat og kultur ved Universitetet i Agder. Susanne brenner for at maten vi spiser, i tillegg til vre sunn og nringsrik, ogs skal vre mat som gir glede og som man liker spise. spise sunt skal vre lystbetont - du skal kose deg med maten! ♥

KONTAKT

susanne@happybite.no

KATEGORIER

  • Bakst
  • Blogg
  • Drikke
  • Frokost & Lunsj
  • Middag
  • Podcast
  • Snacks

  • ARKIV

  • Mars 2017
  • Oktober 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • Juli 2016

  • hits