GLAD I SUSHI? PRV NIGIRI!

Sushi alts... Det er s godt det! Helt nyyydelig er det faktisk! Jeg blir direkte GLAD av spise sushi, jeg. Det gjr liksom noe med meg! Flere som har dilla eller? Og faktisk s gr det relativt kjapt lage det fra bunnen hjemme ogs. Det eneste som tar littegrann tid er risen, men det er jo ingenting som hindrer en i gjre andre gjreml imens risen er p kok. Nigiri er en litt "kjappere" variant av sushi, for her slipper man prosessen med noriarkene og det rulle bitene. Nigiri er nemlig bare en risklump med f.eks salmalaks p toppen, hvor man, om man vil, kan ha f.eks avokado, agurk og soyasaus ved siden av ♥ 

OPPSKRIFT:

60 gram sushiris
1 dl vann
0,1 dl sushiriseddik
→ Mengdene her tilsvarer kun en liten porsjon, s lag gjerne opp mye mer ris! 

Salmalaks
Agurk
Avokado

Soyasaus
Evt. syltet ingefr og wasabi

Legg risen i kaldt vann i cirka 10 minutter. Skyll risen i tre omganger i kaldt vann. Ha risen i en kjele sammen med vann, og kok opp. Sett ned varmen til det halve og la risen koke videre i cirka 5-10 minutter, til vannen nesten er trukket inn. Halver varmen enda en gang, og legg p lokk. La risen hvile p denne lave temperaturen i ytterligere 5-10 minutter. Bland sushiriseddiken godt inn i risen, og sett den til avkjling. Skal ikke settes i kjleskap! 

For lage Nigiri-varianten lager man enkelt og greit bare baller av risen og topper den med hva man mtte nske. Salmalaks, reker, grnnsaker... Bruk det du liker best ♥

NAM! ♥

DU DEILIGE STPOTETSUPPE



Flere som fler at vi er kommet lengre inn i uka enn til tirsdag? Jeg fler faktisk at det er fredag i dag, jeg, haha! Jaja, tirsdag eller fredag - middag m man ha! Hva med lage en deilig & creamy stpotetsuppe til middag i dag? h, stpotetsuppe er bare s himla godt! ♥   

Oppskrift (2 porsjoner):

2 middels store stpoteter
1 liten lk
2 fedd hvitlk
4 tynne, sm "skiver" frisk ingefr
Litt frisk chili
1 terning kjttbuljong
6 dl vann
1/2-1 ts spisskummen
1 ts oregano
Salt og pepper

Skrell stpoteten og kutt den, lken, hvitlken, ingefren og chilien opp i mindre biter. Surr lk og hvitlk i litt olje i noen minutter. Tilsett stpotet-terningene, ingefren og chilien, og la blandingen surre et par minutter til. Ls opp buljongterningen i kokende vann, og tilsett buljongvannet i grnnsaksgryta. La blandingen smkoke i cirka 10 minutter til stpoteten er myk. Kjr det hele sammen ved hjelp av en stavmikser til du fr en jevn pursuppe, og smak til med krydder, salt og pepper. nsker du en mer rennende suppe kan du tilsette mer buljong :-) Topp gjerne suppen med spirer og revet parmesan ♥

En real happybite av en middag! ♥

LET'S EAT PANCAKES!

Well hello pancakes! Pannekaker er bare s himla godt, kan varieres i det uendelige og passer til omtrent alle anledninger. De kan spises bde til frokost, lunsj, middag og kvelds, de kan vre ste eller salte, hovedrett, dessert eller tilbehr, fine eller grove, tykke eller tynne, store eller sm... Her er det bare fantasien og smakspreferansene som setter grenser! Jeg synes pannekaker er utrolig godt ogs til middag, s her fr dere en enkel, men veldig god middagsvariant. Oppskriften inneholder hovedsakelig ingredienser jeg vil tro de fleste har tilgjengelig, og inneholder f av disse "spesielle" ingrediensene :-)

OPPSKRIFT:

2 dl fibra fullkornshvetemel
1 dl havregryn
4 ss mandelmel
1 ts gurkemeie (kan slyfes)
1/2 ts salt
3 egg
5 dl melk
2 ss smr/lettmargarin

Bland alle ingrediensene godt sammen og la rren svelle en liten stund. Stek pannekaker p middels varme, og topp dem med hva enn du mtte nske ♥ 

♦ Mandelmel kan slyfes, men jeg synes bde smaken og konsistensen p pannekakene blir bedre med. Pannekakene blir dessuten mer nringsrike og proteinrike om man tilsetter litt mandelmel i rren :-)



Hva med pannekaker til middag i morgen, dere? ♥

SUSANNES TOM KHA GAI

Tom Kha Gai alts... FOR en suppe! Her snakker vi om smaker ganen roper halleluja av alts. Og ikke bare ganen - denne suppen er superrik p god nring ogs, og er en suppe det er masse mat i! Jeg ble rett og slett lykkelig av spise denne, haha! Suppen inneholder opprinnelig en del litt "ukjente" ingredienser, men jeg valgte erstatte noen av dem med ingredienser som er litt enklere f tak i. Sitrongresstengene var de eneste jeg mtte p en innvandrerbutikk for skaffe, resten fant jeg p vanlige matbutikker. Hper dere har lyst til prve! ♥ 

OPPSKRIFT:

5 fedd hvitlk
5 cm ingefr 
2 chili
1 lk
2 sitrongresstenger (2x20cm)
700 g kyllingfilet 
4 kyllingbuljongterninger 
2 l vann 
2 bokser fullfett kokosmelk 
4-6 ts rd karripasta 
3 ts revet limeskall 
2 vrlk (i skiver)
6 sjampingjonger (i biter)
1,5 paprika (i biter)
Frisk koriander
Fiskesaus
Limesaft

Finhakk hvitlk, ingefr og chili (husk fjerne steinene slik at suppen ikke blir for sterk!). Hakk lk og del sitrongresset opp i litt store biter. Fres de nevnte ingrediensene i litt olje i en gryte. Skjr kyllingfiletene i biter og tilsett bitene i gryta. La surre ytterligere til kyllingen begynner f farge. Hell over kyllingbuljongvannet og kokosmelken, og tilsett karripasta, limeskall, vrlk og sjampingjong. Kok opp og la suppen smkoke i ca. 10 minutter. Tilsett paprika og frisk koriander, og smak til med fiskesaus, limesaft og evt. mer karripasta. 



S... utrolig... godt! Server gjerne suppen sammen med godt brd og smr ♥

SUPERCREAMY GULROT- OG LINSESUPPE MED SMAK AV ASIA


Er det en suppe dere bare m teste ut er det denne! h, denne er faktisk helt magisk god alts ♥ Suppen blir bare s kremet og flyelsmyk, den er proppet full av deilig nring, den metter godt og smaker nyyydelig. Dette er en suppe bde kroppen din, ganen din og sjela di kommer til bli hoppende glade av! Suppa har i tillegg et supert innhold med tanke p miljet, noe som gir den en ekstra stjerne i boka ♥

Oppskrift (4 porsjoner):

1 liter vann
2 buljongterninger
2 dl rde linser (ukokte)
1 lk
2 fedd hvitlk
3 cm ingefr
1-2 rde chili (fjern kjernene)
3-4 gulrtter
2-3 ss olje
1 boks kikerter (250 g - kokte)
1 boks kokosmelk
Tandoori-masala, spisskummin & indian spice-krydder
Evt. noen drper lime

Kok opp buljongen i en kjele. Surr hakket lk, finhakket hvitlk, chili og ingefr i oljen sammen med krydderet, til lken er blank. Tilsett gulrttene (hakkede), og surr blandingen noen minutter til. Skyll linsene godt. Ha linsene og grnnsaks- og krydderblandingen i buljongen. La alt smkoke i 20-25 minutter. Tilsett s kikertene (hell av laken og skyll dem frst) og kokosmelken. Bland alt godt sammen og bruk en stavmikser til jevne suppen ut. Smak til. 

♦ Rde, ukokte linser fr du tak i p innvandrerbutikker :-)  




Denne til middag i morgen kanskje? :-)

JEG FORESLR PIZZA TIL MIDDAG I DAG!





Vi snakker hverdagspizza, vi snakker ekte kjrlighet! ♥ Tiden hvor pizza kun var lov som helgekos er for lengst forbi; denne pizzaen er s bra for deg at den kan spises nr som helst! Pizza p en onsdag? Ja, takk! P en lrdag? Ja, gjerne! Eller hva med tirsdag? Perfekt! Bunnen er proppet full av fiber og proteiner, er fri for gjr og gluten (om man benytter glutenfrie havregryn), og lages p 1-2-3. Bakepulverbakst er bare supergenialt! Bunnene toppet jeg med to ulike varianter: en hvit og en rd fyllvariant. Den rde er en vanlig tomat- og kjttsaus-variant, mens den hvite bestr av blant annet philadelphiaost og grnn pesto. Jeg holder faktisk en knapp p sistnevnte! Gy med noe litt annet enn den vanlige tomatbasen :-) Men h, jeg bare eeelsker pizza! Iiih ♥

Oppskrift pizzabunn (2 bunner):
250 g havremel
100 g havregryn
50 g kokosmel
2 ts bakepulver
2 ts oregano
1 ts salt
2 egg
60 g mager kesam
4 dl vann

Bland alle de trre ingrediensene i en bolle. Bland egg og mager kesam godt sammen i en kjkkenmaskin, og tilsett blandingen, samt vann, i det trre. Bland det godt sammen og la det svelle et par minutter. Bre rren utover to bakepapirkledde stekebrett, og forstek bunnene i 8-10 minutter ved 200 grader. I mens kan du starte p fyllet. 

Fyllvariant 1: Rd pizza

400 g kyllingkjttdeig/karbonadedeig
2 ss tomatpur
1 boks hakkede tomater
Krydder (oregano, hvitlk, chili, salt og pepper)

6 ss tomatpur
1/2 lk
2 sjampingjonger
5 ss mais
Ost
Oregano 

Brun kjttet i en stekepanne, og tilsett tomatpur, samt hakkede tomater. Smak kjttsausen til med krydder. Smr tomatpur over den avkjlte bunnen (tomatpuren kan selvflgelig slyfes her, da kjttfyllet utgjr en slags tomatpur i seg selv, men jeg synes det er godt med ekstra tomat i bunn), ha over kjttfyllet, oppkuttet lk, sjampingjonger i skiver, mais og revet ost. Str gjerne litt oregano over tilslutt. Stek pizzaen ved 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gylden. 

Fyllvariant 2: Hvit pizza

400 g kyllingkjttdeig/karbonadedeig
Krydder (oregano, hvitlk, chili, salt og pepper)

4 ss philadelphia light
2 ss grnn pesto
1/2 lk
2 sjampingjonger
5 ss mais
Ost
Oregano 

Brun kjttet i en stekepanne og smak til med krydder. Smr philadelphia og grnn pesto utover den avkjlte bunnen. Ha over kjttet, oppkuttet lk, sjampingjong i skiver, mais og revet ost. Str gjerne litt oregano over tilslutt. Stek pizzaen ved 200 grader i ca. 15 minutter til osten er gylden.





Nam! 


Hei, og velkommen til Happybites' blogg! Du er n kommet til et sted hvor det sprudler over av sunn matglede. Her heies det p mat som nrer bde kropp og sinn - skalte happybites. Det heies rett og slett p mat som gjr hele deg glad! Hper du trives her inne ♥



Bloggen drives av Susanne Nesse - en matglad kostholdsviter, som innehar en bachelorgrad i ernring, mat og kultur ved Universitetet i Agder. Susanne brenner for at maten vi spiser, i tillegg til vre sunn og nringsrik, ogs skal vre mat som gir glede og som man liker spise. spise sunt skal vre lystbetont - du skal kose deg med maten! ♥

Follow

KONTAKT

susanne@happybite.no

KATEGORIER

  • Bakst
  • Blogg
  • Drikke
  • Frokost & Lunsj
  • Middag
  • Podcast
  • Snacks

  • ARKIV

  • Mars 2017
  • Oktober 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • Juli 2016

  • hits